Miksi valita WordPress?

Miksi valita WordPress www-sivujen alustaksi:miksi valita wordpress

Käytetyin avoimen koodin julkaisujärjestelmä

WordPress on ylivoimaisesti käytetyin avoimen koodin julkaisujärjestelmä. Siksi sen kehitykseen panostetaan jatkuvasti. 

WordPess sivut toimivat kaikilla laitteilla

WordPress sivut ovat responsiiviset, eli ne toimivat kaikilla laitteilla. Jos sivut eivät toimi esimerkiksi mobiiliversiona, se karsii paljon kävijöitä ja sivut eivät sijoitu hyvin Googlen haussa.

Paljon eri toiminnallisuuksia

Yksi syy, miksi WordPress on niin ylivoimainen, on sen muokattavuus. Lisäosien avulla sivuille saa lähes kaiken mitä verkkosivuille voidaan laittaa. Lisäosien käyttö on yleensä kohtuullisen helppoa, joten mitään koodaustaitoja ei niiden käyttämiseen tarvita. Tärkeä on silti ymmärtää, että lisäosien kanssa kannattaa olla harkitseva. Kannattaa käyttää luotettavia lisäosia, joihin tulee säännöllisesti päivityksiä. Liika määrä lisäosia myös hidastaa sivuja, mikä karsii kävijöitä ja saa sivujen sijoituksen huononemaan hakukoneissa. Tärkeää olisi siis käyttää vain niitä lisäosia, joille on varmasti käyttöä.

Sivuja voi itse päivittää helposti ja on helppo lisätä kuvia, ääniklippejä, videoita ja muita tedostoja. Videot tosin ovat yleensä niin suurikokoisia tiedostoja, että ne on syyttä lisätä sivuille upotuskoodina eikä viedä isoja videotiedostoja palvelimelle. Upotuskoodin lisääminen on kuitenkin helppoa eikä vaadi koodaustaitoa.

Sivujen grafiikan muokattavuus

Valittavana on useita ilmaisia teemoja, joita voi vielä kustomoida mieleisekseen. On kylläkin myös maksullisia teemoja.

Hakukonelöydettävyys

Yksi hyödyllinen syy, miksi WordPress kannattaa valita, on hakukoneotimointi. Yoast SEO lisäosa opettaa optimoimaan sisältöä Googlelle sopivaksi, jos ei ole ennestään niin paljoa perehtynyt siihen.