analytiikka

Hakukoneystävälliset sivut

Kuinka saada sivuista hakukoneystävälliset?

Hakukoneoptimointi lisäosa

WordPress sivuihin saa lisäosana SEO Yoast työkalun, joka helpottaa hakukoneoptimointia. SEO Yoast neuvoo, jos jotain on pielessä optimoinnin kannalta. meta title ja meta description kohdat kertovat Googlelle, mitä sisältöä sivuillasi on eli ne kannattaa kirjoittaa SEO Yoastiin joka sivulla.

Etusivun merkitys

Etusivu on erityisen tärkeä. Sivuilla tulee olla riittävästi sisältöä ja hakutermejä on hyvä olla heti ensimmäisessä kappaleessa. Tekstin tulee olla laadukasta ja hakijoita kiinnostavaa, jotta sivuilla kävijät eivät heti poistu sivuilta. Google ei arvosta sivuja, joilla on liian niukasti sisältöä.

Linkkien tärkeys

On hyödyllistä jos sivuillesi on paljon linkkejä muista sivustoista. Esimerkiksi oman yrityksen facebook sivuista voi laittaa linkin. Voit myös pyytää yhteistyökumppaneita ja muita alaan liittyviä lisäämään linkin sivuillesi. Myös omilla sivuilla kannattaa linkittää sivuston muille sivuille. Jos sivuillasi on tarpeeksi mielenkiintoista sisältöä, niin sinne voivat muut linkittää pyytämättäkin.

Toimivuus kaikilla laitteilla

Sivujen tulee olla responsiiviset eli toimia kaikilla laitteilla ja myös mobiiliversiona. Jos sivut eivät toimi älypuhelimella, niin se laskee sijoitusta Googlessa. Sivujen on myös hyvä olla nopeasti latautuvat. Ei siis kannata käyttää hidastavia isoja taustakuvia tms.

Sivuston ikä

Sivuston ikä vaikuttaa myös näkyvyyteen Googlessa. Google arvostaa vanhoja sivuja. Uudet sivut eivät heti ala näkymään hyvillä sijoilla Googlessa, vaikka ne olisikin hyvin optimoitu, paitsi jos käytät maksullista hakumainontaa eli Google Adsia. Kestää vähintäänkin pari kuukautta, ennenkun uudet sivut alkavat näkyä Googlen hauissa ja hyviä tuloksia Googlessa voi joutua odottaa yli vuoden, etenkin jos alalla on paljon kilpailijoita.

Älä kopioi tekstiä

Älä laita muilta sivuilta suoraan kopioitua sisältöä sivuillesi, vaan muotoile teksti yksilölliseksi. Esimerkiksi verkkokaupan tuotteisiin ei kannata laittaa suoraa kopiota tuotekuvauksesta, vaan tehdä oma tuotekuvausteksti.

Miten voit seurata kävijäliikennettä?

Voit perustaa Google tilin ja ottaa käyttöön työkaluja, kuten Google Analyticsin, jolla pystyy seuraamaan, kuinka paljon sivuilla käy liikennettä ja mitä kautta liikenne tulee.